Читај ми!

Београдска „рапсодија у белом“ Мајка Патона

Главне звезде треће вечери фестивала "Belgrade Calling", група "Faith No More", оправдале су своју репутацију, посебно фронтмен Мајк Патон. Последњи дан фестивала резервисан је за домаће бендове.

Америчка група "Faith No More" први пут је синоћ наступила у Београду, одушевивши око 12.000 посетилаца треће вечери фестивала "Belgrade Calling".

На бини са белом завесом у позадини, белим сточићима на којима су биле поређане беле вазне са цвећем, 45 минута после поноћи појавили су се басиста Бил Гулд, певач Мајк Патон и остали чланови славног састава обучени у бело, праћени аплаузом и вриштањем окупљених.

Публика је хорски певала Evidence, Easy, Midlife Crises, Last Cup of Sorrow, Ricoshet, Just a Man, док је Патон неуморно скакао сценом.

„Пошто смо у Србији, ову песму посвећујемо новом председнику", поручио је Патон и отпевао Digging the Grave.

Највеће одушевљење изазвало је када је Патон на бис на српском језику отпевао Ајде, Јано, много боље него на новосадском фестивалу „Егзит" 2010. године.

Иако је концерт каснио више од сат времена због кашњења целог програма, али и постављања захтевне сценографије, стрпљива публика је награђена одличним концертом славног бенда.

Премијерни наступ у српској престоници имао је чувени певач групе "Sex Pistols" Џони Ротен са својим бендом "Public Image Limited".

Након концерта са "Sex Pistols" на „Егзиту" 2008, Ротен је са групом "Public Image Limited" на Ушћу извео песме This is Not Love Song, Albatros, Death Disco, Warrior, али представио и песме са повратничког албума – One Drop и Deep Water.

Најбурније реакције изазвао је очекивано хит Rise.

Треће фестивалске вечери добродошлицу публици пожелео је амерички рок бенд "Ugly Kid Joe", који је био популаран деведестих година, а недавно се вратио на сцену.

Публика из земље и иностранства која је упркос високим темпаратурама већ од 18 часова била уз бину, громогласним аплаузом је поздравила акустично извођење познате песме Everything Аbout You, али и Cats in the Cradle.

Листи рок група, које су узеле учешће у овом, по многима најбољем дану "Belgrade Calling" фестивала, придружили су се и британски бендови "The Darkness" и "The Horrors".

Претпоследње вече београдског фестивала завршено је журком енглеског рок бенда "The Sisters of Mercy", а последњи дан "Belgrade Callinga"-а резервисан је за домаће бендове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара