Читај ми!

Са Озијем још пет бендова

Хеви метал спектакл, који је заказан 28. јун на Ушћу, биће одржан упркос отказивању турнеје групе „Блек сабат“. Наступаће "Ozzy Osbourne & Friends", "The Cult", "Paradise Lost", а листу извођача затварају норвешка метал атракција "Satyricon" и македоски „Санаториум“. Озијев специјални гост Слеш.

Потврђена је широка листа извођача великог рок и метал фестивала у Београду, који ће се одржати 28. јуна на Ушћу.

С обзиром на то да због тешке болести гитаристе Тонија Ајомија, група „Блек сабат" (Black Sabbath) није могла да одржи своју европску турнеју, у свим предвиђеним терминима и градовима на европској турнеји наступиће супергрупа "Ozzy Osbourne & Friends", коју осим легендарног певача још чине басиста Гизер Батлер и гитариста Зак Вајлд.

Специјални гост Озија Озборна, са којим ће извести неке од највећих хитова групе „Блек сабат", биће култни гитариста Слеш.

„Авалон продукција" је након вишенедељних напора успела да потврди широку листу извођача, чији ће наступи трајати преко осам часова, и то по непромењеним ценама улазница.

Занимљиво је да су улазнице за „Блек сабат" већ биле најјефтиније на европској турнеји, те да ће само у Београду осим Озија Озборна наступити и још пет великих рок и метал бендова.

Непосредно пред наступ супербенда предвођеног чувеним рокером, публика на Ушћу имаће прилику да слуша један од најзначајнијих рок састава свих времена "The Cult" на досад највећем наступу у Србији.

Певач Иан Естбури и гитариста Били Дафи потврдили су да ће нови студијски албум Weapon of Choice, који продуцира чувени Боб Рок, бити објављен 22. маја и да представља повратак звуку култних песама She Sells Sanctuary, Rain и Sweet Soul Sister.

Први пут у Београд долази и цео бенд гитаристе Зака Вајлда "Black Label Society", који је на врху листе жеља многих овдашњих рок и метал фанова већ годинама.

Један од најпопуларнијих бајкерских бендова данашњице долази из Њу Џерзија и иза себе има више од четири милиона продатих албума, култни бајкерски клуб и вишеструке „Топ 10" успехе на светским листама.

Пре њих, фестивалска публика гледаће наступ фамозне британске групе "Paradise Lost", која је нумерама са дванаест албума и одличним наступима у Србији и региону већ стекла верне фанове.

Крајем априла излази и њихов 13. студијски албум Tragic Idol, чији је омот радио авангардни париски уметник Валноир, познат и по сарадњи са групом "Laibach".

Публика ће имати прилику да први пут у Београду гледа и велику метал атракцију "Satyricon".

Популарни Норвежани иза којих стоје две деценије каријере и седам албума, у Београд премијерно долазе након што су се крајем прошле године вратили са турнеје по Јужној Америци и почели да раде на новом албуму.

Част да отвори целоноћни спектакл на Ушћу имаће један од највећих регионалних метал бендова „Санаториум" из Македоније.

Улазнице за Фестивал на Ушћу могу се купити по непромењеним ценама од 2.990 (Партер 1), 3.990 (Партер 2) и 4.500 динара (Golden Circle). Већ купљене карте важе за фестивал, и то у истим категоријама. Свим купцима улазница за концерт групе „Блек сабат" којима се не буде свидела листа извођача "Ozzy Osbourne & Friends", „Авалон продукција" омогућила је повраћај новца на благајнама где је улазница и купљена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво