Читај ми!

„Ритам храбрости“ у Арени

Најатрактивнији јапански перкусионисти „Јамато“ бубњари необичним и духовитим наступом поново ће покушати да оставе утисак на домаћу публику. Обећавају да ће Београдска арена 28. фебруара пулсирати у „ритму храбрости“.

„Јамато" бубњари из Јапана, у оквиру турнеје под називом "Gamushara" (The Beat of Courage), наступиће у уторак у Београдској арени.

Ова занимљива трупа, која је гостовала у Београду пре две године, има 14 извођача, а њихови инструменти теже више од тоне и стари су око четири века.

Највећи бубањ, чувени „вадаико" тежак је 450 килограма, димензија је 1,65 пута 1,65 пута 1,70 метара и на бину се уноси специјалном опремом.

Уметници наступају боси, тако да је потребно да на поду буде специјална подлога за балет.

Наступ „Јамато" бубњара биће подељен у два дела од по 50 минута, између којих је пауза од 20 минута како би се променила поставка сцене.

Осим тога што публици представљају врхунско извођачко умеће, њихови наступи су забавни и духовити, употпуњени интеракцијом с посетиоцима.

Ван сцене, дневни „ритам" перкусиониста је изузетно строг. Свој дан почињу тако што трче 10 километара, затим тренирају у теретани.

Поподне заједно вежбају свирање на бубњевима, а затим појединачно настављају до поласка на спавање.

На турнеји по свету проведу од шест до 10 месеци годишње. До сада су имали више од 300 наступа у 45 земаља.

Наступили су и на Единбуршком фестивалу, највећем уметничком догађају у свету.

Добитници су награде "Spirit of the Fringe", а у британским медијима њихови концерти окарактерисани су као „музика тела", након чега су одлучили да крену на турнеју. Већ 12 година представљају своје умеће широм света.

Улазнице за њихов београдски концерт продају се по ценама од 2.300, 2.600, 2.950 и 3.500 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво