Читај ми!

Радије на свирку него на доделу Гремија

Церемонија доделе Греми награда кубанском гитаристи и певачу Елиадесу Очои мање је важна од наступа пред земљацима. Водећи музичар пројекта "Buena Vista Social Club" одбио је да присуствује свечаности иако је његов албум "Afrocubismo" номинован за престижно признање.

Водећи музичар пројекта "Buena Vista Social Club" Елиадес Очоа, одбио је да присуствује предстојећој додели Греми награда у САД.

Очоа је потврдио да је добио америчку визу, али да ће ипак остати код куће.

„Више волим да свирам на Куби, пред својим народом, него да идем на доделу Греми награда. И пре него што сам добио визу, рекао сам да бих радије да останем и свирам на Куби", истакао је шездесетпетогодишњи Очоа, али није прецизирао да ли је лично поднео захтев за визу.

Његов албум Afrocubismo, који представља комбинацију традиционалне кубанске и афричке музике, номинован је за Греми.

„Номинација сама по себи је награда за нас. То је признање традиционалној кубанској музици, нашим коренима. Ако освојимо Греми, утолико боље", истакао је Очоа, преноси АФП.

Кубански гитариста и певач тренутно је на турнеји на којој промовише свој нови албум А Bolero for You, а има заказане концерте у Хавани и Варадеру.

Пројекат "Buena Vista Social Club" привукао је немачког редитеља Вима Вендерса толико да је одлучио да о групи кубанских музичара сними документарни филм 1999. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво