Читај ми!

Емир Кустурица добитник награде „Борисав Станковић“

За целокупни књижевни опус Емир Кустурица награђен је признањем „Борисав Станковић“, одлучио је жири манифестације „Борина недеља“.

Чланови жирија, проф.др Слађана Јаћимовић, Александар Лаковић и проф.др Мило Ломпар, једногласно су донели одлуку.

У образложењу се наводи да трагика балканских искустава, њихових изукрштаних светова, добија у Кустуричином приповедању снажан документарни и фактографски одзив.

„Ситуације и ликови Кустуричине прозе, мали и скрајнути људи, потиснута патња њихових живота, која каткад добија хуморни одзив у уметничком доживљају, заумни језик и сугестије призора и слика могу се пронаћи у традицијској линији српске књижевности коју репрезентативно представља дело Боре Станковића. Утолико је природније да награда са именом писца Нечисте крви припадне Емиру Кустурици“, истакао је уредник Књижевне заједнице „Борисав Станковић“, Мирослав Цера Михаиловић.

Педесетосма „Борина недеља“, у организацији Књижевне заједнице почиње 24. марта. Тема ће бити „Српски културни образац“.

У Врању ће се и овог марта одржати две књижевне манифестације у част великана писане речи Борисава Станковића. Пети Борини књижевни дани, у организацији града и Библиотеке, почињу 21. марта.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво