Читај ми!

Финале Еко авантуре кроз Србију – чистила цела екипа, а школарци су нам за пример

Екипа која ради емисију „Еко авантура Србија“ прешла је више од 20 хиљада километара током снимања. Авантура се завршава, а у финалној епизоди гледаоце очекује изненађење, јер ће неко добити заиста вредан и посебан поклон у срцу Србије.

Душан Раденковић, продуцент и водитељ емисије Еко авантура Србија, рекао је у Јутарњем програму да „је урађено више од очекиваног“

„Мало смо превазишли себе што се тиче чишћења, али није нам то био главни циљ. Циљ нам је био да пробамо да променимо свест свих нас заједно – да ли смо успели, видећемо“, каже Раденковић.

„Успут смо мењали свест наше екипе и свих нас заједно јер, кад кажеш да ли смо очистили више од очекиваног – јесмо, јер су нам сви помагали у екипи, а то је екипа од преко 30 људи која је стално са нама“, додао је водитељ Стефан Бендић.

На жалост, на питање о томе који су делови Србије најпрљавији, Раденковић одговара да је „јака конкуренција“ и да су „нијансе у питању“, али и „да има наде“.

„Има наде, јер се полако мења свест о томе код људи, ми смо покушали да то урадимо, и надам се да смо успели ако је бар неко променио свест. Има наде и зато што су најмлађи, клинци, основне школе, средње, и вртићи са којима смо разговарали, и снимали неке од њих, они знају много о екологији“, додао је Бендић.

Раденковић истиче да зато „треба да учимо од деце“ и подсетио се сарадње са О.Ш. „Филип Кљајић Фића“ из Београда која је у категорији еко-школа.

Гости Јутарњег програма кажу да су, где год да су били на терену, имали подршку и помоћ мештана у чишћењу, да су добијали признања о томе да „се није водило рачуна о животној средини“, због чега се јавила спремност да се помогне у акцијама.

Нарочито се истакао лепши пол. Међу њима се издваја бака Љубица која има више од 80 година, и која је била најстарија такмичарка у емисији.

Раденковић и Бендић истичу да се спремају за нове ТВ изазове и да спремају нове пројекте. Финална емисија Еко авантура Србија је у суботу на Првом програму РТС-а у 13.50.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво