„Мућке“ славе 35. рођендан!

„Само будале и коњи раде“, серија коју познајемо као „Мућке“ први пут је емитована пре 35 година. По многима најбоља је у 20. веку. У Србији има армију поштовалаца и која год да је телевизија емитовала „Мућке“ могла је да рачуна на озбиљну гледаност.

Да није било штрајка у Би-Би-Сију и потребе да се нечим попуни програм, Британци можда никада не би чули мелодију без које у наредним годинама нису могли да замисле телевизијски програм. Дел Бој, Родни, Деда, Тригер и Бојси убрзо су постали део европске културе.

У Београду смо имали паб „Рагина глава“, а момци из Пекама популарност као да су, рецимо – Дорћолци. Навијало се за „Милвол“, смејало онима који траже Пиња Коладу и заобилазиле девојке које се зову Марлин.

Ко се не сећа белог румунског вина које је Дел продавао цркви за причест, кикса са златном фарбом или љубавних лутака пуњеним погрешним гасом, не зна да ће следеће године у ово време бити милионер. И да ће исто говорити и следеће године.

During the war, You plonker, Hello Dave осамдесетих година прошлог века су многима овде биле прве речи енглеског које су научили. А, деведесетих Тротере смо већ посматрали као укућане.

Живели су од бувље пијаце, од комбинација, изоловани у свом малом, небезбедном свемиру. Неки се и даље куну да је Дел Бој пореклом Србин. Гледали смо их бесомучно. И зато волели.

А, кога волиш – честиташ му рођендан. Само привилеговани имају прилику да то ураде на телевизији.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво