Читај ми!

Нови „Ратови звезда“ нису „носталгично путовање“

Нешто више од недељу дана уочи похода на светске биоскопе, садржај дуго очекиваног наставка „Ратова звезда“ и даље се чува у најстрожој тајности.

Нови „Ратови звезда“ нису „носталгично путовање“ Нови „Ратови звезда“ нису „носталгично путовање“

Седма епизода популарне научнофантастичне саге, прва након десет година, у српске биоскопе стиже 17. децембра, а у америчке дан касније.

Глумачка екипа, у којој су ветерани, попут Харисона Форда и Кери Фишер, које ћемо поново гледати у улози Хана Сола и принцезе Леје, као и нека нова лица попут Оскара Ајсака, Џона Бојега, Лупите Нијонго, Дејзи Ридли, окупили су се у недељу у Лос Анђелесу на непознатој локацији.

Са тог састанка готово да није „процурила“ ниједна информација. Знатижељним репортерима, редитељ Џеј-Џеј Абрамс је касније на конференцији за новинаре рекао да жели да публику задржи у потпуној неизвесности како би изненађење било што веће.

„То неће бити носталгично путовање, али смо морали да се вратимо уназад да бисмо могли да кренемо напред“, објаснио је Абрамс.

Радња Буђења силе одвија се 30 година након Повратка џедаја.

Од првог филма, снимљеног пре четири деценије, Ратови звезда су стекли генерације верних обожавалаца. Звездана авантура је себе уписала у историју поп културе и постала једна од највећих филмских франшиза свих времена.

Захваљујући Ратовима звезда Харисон Форд, Кери Фишер и Марк Хамил постали су планетарне звезде.

Форд није крио задовољство што је поново имао прилику да тумачи лик Хана Сола.

„Захвално је бити део ове приче. Лепо је радити на нечему што људи жељно ишчекују. А и забавно је поново баратати овим играчкама“, нашалио се славни глумац чија ће улога у филму бити да направи „мост“ између прошлости и будућности.

Једна од највећих мистерија новог филма је Лук Скајвокер. Приметно је одсуство џедај мајстора са званичног постера, а Хамил, чије се име налази на шпици, није присуствовао конференцији за новинаре, чиме је још више подстакао радозналост љубитеља свемирске пустоловине.

„Свестан сам значаја који публика придаје овим филмовима и захвалан сам што се та пажња преносила кроз генерације и што интересовање и даље постоји", нагласио је Форд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво