Читај ми!

„Људи са Менхетна“ окупирали Њујорк

Њујорк је организовао низ манифестација поводом завршнице ТВ серије „Људи са Менхетна“, којом је током седам сезона публика урањала у свет рекламе шездесетих година.

„Људи са Менхетна“ окупирали Њујорк „Људи са Менхетна“ окупирали Њујорк

Серија Људи са Менхетна (Mad Men), која назив дугује авенији Медисон у Њујорку, у којој су на самом почетку ере рекламе биле смештене маркетиншке агенције, освојила је милионе гледалаца и на десетине признања, а многе дотад непознате глумце промовисала у светске звезде од 2007. године, преноси Танјуг.

Приказивање последњих седам епизода, које ће у Америци почети 5. априла, било је повод за организовање неколико занимљивих дешавања, међу којима је изложба посвећена серији.

Звезде серије Џон Хам, Елизабет Мос, Џенјуери Џонс и Кристина Хендрикс присуствоваће у понедељак свечаном откривању „комеморативне скулптуре“ која ће до краја лета стајати пред зградом „Тајм анд лајф“, седиштем фирме из серије "Sterling Cooper and Partners".

Изложба у Музеју покретних слика, која је отворена прошлог петка, пружа посетиоцима прилику да изблиза виде костиме, декоре и на стотине реквизита коришћених у серији, као и да завире у рад аутора и редитеља те рекламне саге Метјуа Винера.

„Изложба је већ невероватно популарна“, истакла је представница музеја Барбара Милер, додајући да међу посетиоцима има много обожавалаца серије.

У оквиру поставке је реконструисана канцеларија Дона Дрејпера, као и кухиња његове супруге Бети.

Међу тридесетак изложених костима, налази се и кратка црна хаљина коју је Донова друга жена, Меган, носила на прослави његовог 40. рођендана. Ту су и хаљине које су истицале издашне облине Кристине Хендрикс и од ње направиле секс-симбол.

„Сматрам да је визуелни стил изванредан. Наравно, ту су и добро структурирана прича и веома занимљиви ликови. Сасвим је разумљиво што је серија привукла толико пажње“, рекла је за АФП Барбара Милер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво