Читај ми!

Шта је обележило 87. доделу Оскара?

„Човек птица“ је велики победник 87. Оскара. Сатира о остарелој глумачкој звезди проглашена је најбољим филмом, а Алехандро Гонзалес Ињариту најбољим редитељем. Не претерано интересантна троипочасовна свечаност протекла је у духу апела за расну, полну и сексуалну једнакост.

У том духу Шон Пен је изговорио горак коментар након што је Мексиканац Ињариту добио награду: „Ко даде овом кучкином сину зелену карту.“

Оскаровац је прихватио „шалу“ подсетивши на прошлогодишњи тријумф његовог сународника Алфонса Куарона као најбољег редитеља: „Следеће године влада ће можда наметнути нове имиграционе законе за Академију. Двојица Мексиканаца заредом, то је већ сумњиво.“

Човек птица је однео и награде за оригинални сценарио и фотографију. Губитник је глумац Мајкл Китон, коме се није посрећило да буде проглашен најбољим у конкуренцији главна мушка улога.

Титулу је понео британац Еди Редмејн за портретисање физичара Стивена Хокинга у Теорији свега.

Џулијани Мур коначно није измакао Оскар и то захваљујући потресној интерпретацији жене која пати од Алцхајмерове болести у филму Још увек Алис.

Гранд хотел Будапест је награђен само у техничким категоријама, а филм од кога се много очекивало Одрастање, сниман 12 година, нажалост је доживео судбину највећег губитника.

Разлога да буде задовољна има једино Патриша Аркет, која је добила Оскара за споредну женску улогу самохране мајке у том филму. Минут славе у Долби театру искористила је за ангажовани говор о већим правима за жене, а свесрдно су је подржале Мерил Стрип и Џенифер Лопез.

„Бориле смо се за свачију једнакост. Сада је наше време да једном заувек будемо плаћене једнако као мушкарци“, рекла је Патриша.

Певале су Лејди Гага и легендарна Џули Ендруз, а уштогљен и нервозан домаћин Нил Патрик Харис није положио испит – очекивале су се паметније доскочице и коментари. Врхунац, условно речено духовитости, показао је када је покушао да дочара сцену из победничког филма Човек птица, прошетавши од гардеробе до публике у доњем вешу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара