Читај ми!

Марко Краљевић сутра стиже из Боливуда

Премијера филма „Марко Краљевић – фантастична авантура“ индијског редитеља С. Шридара биће одржана сутра у Дому синдиката.

Шридар, који је и сценариста и продуцент, рекао је на данашњој конференцији за новинаре у Хотелу „Метропол“ да је инспирацију пронашао у епским песмама, митовима и причама и да је фасциниран Марком Краљевићем, преноси Танјуг.

Он је додао да је филм другачији од онога на шта су Срби навикли, као и да је желео да представи епску атмосферу која влада око Марка Краљевића.

Такође, он је уз помоћ дигиталних визуелних ефеката дао моћ говора коњу Шарцу, са којим је Марко Краљевић имао посебан однос, којик је редитељу веома интересантан.

Шридар је објаснио да његов лик није у стилу Конана, већ да је више „културна“ личност.

Глумица Миљана Гавриловић рекла да јој је снимање овог филма било јединствено искуство, пошто никада није играла Туркињу.

Она је напоменула да јој је било интересантно и то што је морала да прихвати чињеницу да ће њен лик изгубити, као и развијање необичног односа између свог лика и турског вазала, али и самог Марка којем је морала да нађе слабу тачку.

Ову фантастику, авантуру и комедију употпуњују и ликови попут Мусе Кесеџије, Виле Равијојле, Љутице Богдана...

Филм говори о томе да је на Косову постављен нови паша и да свака девојка која жели да се уда мора да спава са њим ноћ пред удају, а једини који може да их спасе је Марко Краљевић.

Главну улогу тумачи Матеја Поповић (Марко Краљевић), а остале ликове Драгана Мићаловић, Анка Гаћеша, Никола Слијепчевић, Урош Јаковљевић, Иван Бекјарев.

Лик зле турске заводнице Азре (које нема у народним песмама) представља Миљана Гавриловић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара