Читај ми!

„Левијатан“ напокон пред Русима

Награђен у недељу Златним глобусом за најбољи страни филм, „Левијатан“ Андреја Звјагињцева коначно ће бити приказан и у Русији, земљи у којој је настао.

Верзија остварења Левијатан која ће се наћи у руским биоскопима од 5. фебруара биће, међутим, нешто другачија од оне која је представљена у иностранству.

Наиме, у складу са недавно донетим законом, филм је претходно морао да буде „очишћен“ од псовки и простота, изјавио је за АФП један од продуцената Александар Родњански.

Левијатан је осавремењена верзија библијске приче о Јобу, али и веома критички филм о данашњем стању у Русији.

Јунак филма је средовечни аутомеханичар Николај из града на Северном леденом мору који улази у сукоб са корумпираним локалним градоначелником Вадимом.

Први човек града намерачио се на Николајеву кућу, на чијем месту планира да сагради зграду телекомуникационог предузећа.

Остварење Андреја Звјагињцева, које је на Канском фестивалу 2014. године освојило Златну палму за сценарио, руски је кандидат у овогодишњој трци за Оскара за најбољи страни филм.

Српска публика имала је прилику да види Левијатан два пута. најпре у јулу на Палићком фестивалу, а затим и у новембру 2014. године на Фестивалу ауторског филма у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво