Читај ми!

„Споменик Мајклу Џексону“ путује по фестивалима

Хамбург, Карлове Вари, Херцег Нови... Са фестивала на фестивал – остварење Дарка Лунгулова „Споменик Мајклу Џексону“ биће приказан данас и сутра на "Raindance" смотри у Лондону, где се такмичи у категорији за најбољи страни филм.

Редитељ Дарко Лунгулов, који је 23. септембра присуствовао пројекцији филма на Интернационалном филмском фестивалу "Love&Anarchy" у Хелсинкију, биће присутан и на пројекцијама у Лондону, преноси Танјуг.

После Лондона, Лунгулов са филмом путује на Интернационални фестивал у Хамбург где ће Споменик Мајклу Џексону такође имати две пројекције, 30. септембра и 3. октобра, а тим пројекцијама ће присуствовати и главни глумац Борис Миливојевић.

Две пројекције, 8. и 9. октобра филм ће имати и на "Let's CEE" филмском фестивалу у Бечу коме ће присуствовати продуценткиња Снежана Пенев док ће главна глумица Наташа Тапушковић бити гост "Golden Orange" фестивал у Анталији од 10. до 18. октобра.

Ово остварење је светску премијеру имало на фестивалу у Карловим Варима, а учествовао је и на филмским фестивалима у Пули, Херцег Новом где је добио Гран-при Златна мимоза за најбољи филм, затим Сарајеву, Задру и Нишу где је Борис Миливојевић за улогу Марка добио Гран-при Наиса за најбоље глумачко остварење и награду критике Фипресци Србије.

Осим Миливојевића, улоге у филму тумаче, Наташа Тапушковић, Драган Бјелогрлић, Тони Михајловски, Бранислав Трифуновић, Мирјана Карановић, Љубомир Бандовић, Марко Јанкетић, Емилија Терзић и Срђан Милетић.

Са главног трга мале српске варошице на издисају, уклања се споменик из доба социјализма. У фокусу је Марко који да би спасао своју варошицу и спречио љубав свог живота да оде одлучује да подигне споменик Мајклу Џексону који је управо објавио повратничку турнеју. Његова необична идеја привлачи присталице, али и непријатеље.

Београдска премијера је заказана је за 29. октобар у Центру „Сава“. Карте се могу купити на благајни Центра „Сава“, свим продајним местима „Евентима“ и путем сајта eventim.rs.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво