Читај ми!

Тријумф филма „Пролећна сунца“ у Грчкој

Награду за најбоље остварење из Јужне и Источне Европе на филмском фестивалу у Драми, у Грчкој добио је филм „Пролећна сунца“ младог редитеља Стефана Иванчића.

Смотра у Драми једна је од најпрестижнијих манифестација кратког филма у Европи, те се налази на списку 15 филмских фестивала који учествују у номинацијама Европске филмске академије (ЕФА) у категорији Краткометражни филм, преноси Танјуг.

Жири је објаснио да су Пролећна сунца награђена због „врло поетског и аутентичног приступа теми одрастања, као и сјајно режираним тренуцима безбрижне младалачке меланхолије и сновима о револуцији“.

Фестивал кратког филма у Драми, 37. по реду, одржан је од 15. до 20. септембра.

Пролећна сунца снимљена су у продукцији Факултета драмских уметности, а Иванчићев најновији филм Лето без Месеца приказан је прошлог маја на Канском фестивалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво