Читај ми!

Зликовац Блофелд се враћа на велико платно?

Један о противника Џејмса Бонда, озлоглашени Ернст Ставро Блофелд могао би да помрси рачуне агенту 007 у неком од следећих филмова чувене франшизе. Правни спор у вези са ликом зликовца, који датира из 1959. године, завршен је нагодбом студија МГМ, продукционе компаније "Danjaq" и наследника Кевина Меклорија.

Зликовац Ернст Ставро Блофелд, кога гледаоци памте из филма о Џејмсу Бонду, могао би да се врати на велико платно на основу нагодбе студија МГМ, продукционе компаније "Danjaq" и наследника Кевина Меклорија, преноси АП.

Меклори је био косценариста филма Операција гром (Thunderball) из 1965. године, али је дошло до правног спора између њега и Ијана Флеминга, аутора књига о Џејмсу Бонду.

"Danjaq" и МГМ стекли су сва права која се тичу Џејмса Бонда и Меклоријеве заоставштине, али услови нису предочени јавности.

Правни заступник породице Меклори, Вилијам Кејн, рекао је да је Кевин Меклори креирао јединствени лик Блофелда и његову глобалну терористичку организацију "SPECTRE", који нису били у Флеминговом роману, као и да ће Бондови обожаваоци широм света имати користи од нагодбе.

Правни спор датира од 1959, шест година након објављивања Флемингове прве књиге о Бонду, Казино Ројал.

Наследници тврде да је Меклори тада предложио Флемингу да се радња будућег филма о агенту 007 одиграва на Бахамима.

Флеминг је наводно узео сценарио и написао роман Thunderball изузимајући Меклорија из целе приче.

Након правних заврзлама, Меклори је продуцирао филм Операција гром 1965, а затим и Никад не реци никад (Never Say Never Again) 1983. године у којем се Шон Конери вратио улози најпознатијег тајног агента.

Те године студио „Метро-Голдвин-Мајер“ (МГМ) и компанија "Danjaq" коју данас води породица продуцента Алберта Р. Броцолија, снимили су филм Октопуси, са Роџером Муром у главној улози.

Већ годинама се остварење Никад не реци никад изоставља из серијала о Бонду, не налази се на листи филмова на званичном сајту посвећеном најпознатијем агенту и није се нашао у колекцији Бонд 50 која је прошле године објављена поводом пола века Џејмса Бонда на филму под називом „Комплетна колекција 22 филма“.

Најновији део Бонд франшизе, Skyfall, снимљен прошле године, рачуна се као 23. остварење о агенту 007.

Двадесетчетврти филм о агенту Бонду, у режији Сема Мендеса, требало би да се појави у биоскопима 2015. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво