Читај ми!

Почела трка за европског Оскара

У Берлину ће 7. децембра бити додељене Европске филмске награде. У трци за најбољу драму налази се шест остварења, а исто толико режисера је номиновано. Десет глумаца се налази у избору за најбоље мушке и женске улоге.

Европске филмске награде биће додељене на 26. свечаној додели 7. децембра у Берлину. Синоћ су саопштене номинације за најбољу драму, комедију, режисера, глумце и сценаристе.

Шест филмова је номиновано за најбољу драму. The Best Offer Ђузепе Торнаторе, Blancanieves Пабла Бергера, The Broken Circle Breakdown Феликса ван Гронингена, La Grande Bellezza Паола Сорентина, Oh, Boy! Жана Олеа Герстера, La Vie D'Adele: Chapitres 1 & 2 Аделатифа Кешиша.

За најбољу комедију номинована су четири остварења - Los Amantes Pasajeros Педра Алмадовара, Benvenuto Presidente! Рикарда Миланиа, Love is all you need Сузан Бир и Svećenikova djeca Винка Брешана.

Од режисера, Торнаторе, Бергер, Ван Гронинген, Сорентино, Кешиш и Франсоа Озон (In the House) се налазе у избору за најбољег.

У конкуренцији за „Европску глумицу 2013“ налазе се Кира Најтли, Вирла Батенс, Барбара Сукова, Наоми Вотс и Луминита Георгију.

Са друге стране, Џуд Ло, Јохан Хелденберг, Фабрис Лучини, Тони Сервиљо и Том Шилинг налазе се у конкуренцији за најбољег глумца.

За најбољег сценаристу номиновани су Том Стопард (Ана Карењина), Торнаторе (The Best Offer), Карл Јос и Феликс ван Гронинген (The Broken Circle Breakdown), Озон (In the House), Сорентино и Умберто Контарело (The Great Beauty).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво