Читај ми!

„Прочишћење“ у београдским биоскопима

Редитељ Џејмс Демонако, ветеран у креирању напетих трилера, на основу личног животног искуства снимио је филм „Прочишћење“, о томе које су све деформације друштва могуће. У српским биоскопима остварење ће се наћи 13. јуна. Главне улоге тумаче Итан Хоук, Лена Хеди, Рајс Вејкфилд и Марк Буркхолдер.

Трилер Прочишћењe редитеља Џејмса Демонака биће од 13. јуна на редовном репертоару домаћих биоскопа, најавио је данас дистрибутер „Тарамаунт".

Аутор остварења Преговарач, Напад на полицијску станицу 13, Стетен ајленд, Њујорк, ветеран у стварању напетих трилера, инспирацију да напише сценарио за Прочишћење добио је када је њега и његову жену умало убио разуздани возач.

„Потпуно побеснео, изашао сам из кола с намером да се с њим обрачунам на лицу места. Међутим, моја жена ме је спречила у томе. Када смо се вратили у аутомобил, она ми је рекла: 'Зар не би било сјајно, када би свако имао форе да једном годишње среди некога?' Ја сам помислио да је то веома мрачна мисао, посебно за једног лекара, али још дуго сам размишљао о томе", присећа се редитељ.

Неколико година касније, док је снимао у Канади, Демонако је приметио да су приче којима се баве тамошње телевизије много позитивније, скоро без насиља, за разлику од онога на шта је навикао у САД.

Дошао је до закључка да амерички медији не могу ни да замисле програм без насиља, те је решио да напише причу о томе куда све може да оде друштво.

Демонако је писао о Новој Америци, у којој је незапосленост један проценат, а сиромашни никада не прелазе пет процената од укупне популације.

Влада у класичном смислу више не постоји, али ту је режим - Нови оснивачи Америке, који проблем насиља и криминала решавају тако што дозвољавају грађанима да током једне ноћи годишње могу да почине и најгоре злодело, а да за то не буду кажњени.

У средишту радње филма Прочишћење је породица која у ноћи када је све дозвољено открива уљеза у својој кући.

Главне улоге тумаче Итан Хоук, Лена Хеди, Рајс Вејкфилд, Марк Буркхолдер, Аделејд Кејн.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара