Читај ми!

„Ноћни вукови“ – друго име за слободу

Брз, сиров и реалистичан филм о „страшним моторџијама“ током узбудљиве авантуре на друмовима девет земаља, који нас упознаје са „Ноћним вуковима“ Фонзом, Швабом и Хирургом, биће премијерно приказан 6. јуна у Центру „Сава“.

Премијера дугометражног документарно-играног филма о бајкерима Друго име за слободу биће одржана 6. јуна у великој дворани Центра „Сава", објављено је на сајту те установе.

Овај филм о „страшним моторџијама" је брз, сиров и реалистичан, а прати узбудљиву авантуру током две године и 20.000 километара на друмовима девет земаља, наводи се у најави.

Сценарио и режију потписује Слађана Топаловић Несторовић. Монтажер је Бранислав Бане Годић, сниматељи Васко Васовић, Марија Момић и Томо Вукадиновић, а директор продукције Озрен Несторовић.

Један од главних актера је Горан Јовановић Фонза, Нишлија који је привукао пажњу јавности пре две године када се у свечаној ложи на стадиона Маракана у Београду срео са председником Русије Владимиром Путином, који је и сам познат као љубитељ мотора.

Новинарка одлучује да открије ко је Фонза и каква је то судбина укрстила путеве ова два, на први поглед, сасвим различита човека.

Мото-клуб „Ноћни вукови" је врло затворен, приступ „цивилима" није дозвољен, али „љуто" братство прихвата новинарку са симпатијама и уважавањем.

У филму запажену улогу има председник тог клуба Александар Залдастанов, познат као Хирург.

Међу актерима је и Саша Савић Шваба, председник огранка „Ноћних вукова" у Србији.

Дирљива прича о поштовању и пријатељству за цео живот, о слободи као потреби сваког људског бића, о нашим предрасудама и универзалним вредностима које данас нису претерано на цени у филму од 86 минута дата је са пуно смеха, суза и чистог адреналина.

То је филм о ретко занимљивим људима и цени коју су спремни да плате за своје идеале, људима чији животни стил није за свакога, али би свако од нас волео да га барем на кратко доживи, истиче се у најави овог документарца о бајкерима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара