Читај ми!

Наставак легендарног „Блејд ранера“

Сви поклоници научне фантастике биће одушевљени вешћу да пројекат снимања наставка легендарног „Блејд ранера“ напредује. Мајкл Грин ангажован је да напише сценарио за ново остварење, а Ридли Скот жели да Харисон Форд поново оживи лик Рика Декарда.

После одређеног затишја до којег је дошло након најаве да се планира снимање наставка култног филма Ридлија Скота Блејд ранер, ствари полако долазе на своје место.

Сценариста Мајкл Грин прелази са писања радњи за филмове и серије са суперхеројима на репликаторе, пошто је ангажован да напише сценарио за наставак Блејд ранера.

Грин је писао сценарија за филм Green Lantern, као и серије Смолвил и Хероји.

Иза камере ће, као и 1982. године, бити Ридли Скот, али још није познато да ли ће се наставак бавити причом пре или после првог остварења.

Ипак, можда се из жеље Скота да Харисон Форд поново оживи лик Рика Декарда може наслутити да ће у наставку бити обрађивани догађаји после филма из 1982. године, пошто се за славног холивудског глумца не може рећи да је синоним за младост.

Сценарио за Блејд ранера написали су Хемптон Фанчер и Дејвид Пиплс инспирисани једним од најутицајнијих романа научне фантастике Да ли андориди сањају електричне овце Филипа Дика.

Снимљен пре више од 30 година, Блејд ранер је постигао огроман успех и добио фантастичне критике, а утицао је на велики број каснијих остварења, књига и стрипова. Поред Харисона Форда, главне улоге биле су поверене Рутгеру Хауеру и Шин Јанг.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара