Читај ми!

Ајронс за РТС: Прича мора да ме фасцинира

Светску сцену освајао је лагано и сигурно. Такав приступ одредио му је судбину једног од најбољих тумача драмских дела у позоришту, на филму и телевизији. Шта је глума после четири деценије каријере, Џереми Ајронс открива у ексклузивном интервјуу за РТС.

Један од највећих глумаца данашњице, оскаровац Џереми Ајронс, светску сцену освајао је лагано и сигурно. Такав приступ одредио му је судбину једног од најбољих тумача драмских дела у позоришту, на филму и телевизији. Шта је за њега глума после четири деценије каријере, открива у ексклузивном интервјуу за РТС. 

Славни Британац за Дневник РТС-а први пут је говорио пре седам година на венецијанској Мостри и од тада се није променио. Увек пријатељски расположен и професионалан, Ајронс је својевремено у Београду купио српску народну ношњу у Етнографском музеју. 

„Дивно сам се проводио у Београду. Имате диван музеј. Фантастичан је. Провео сам једно невероватно јутро", присетио се чувени глумац. 

Углавном је у улогама аристократа, интелектуалаца, страствено заљубљених људи. Добитник Оскара за филм Укидање среће. Запажен и као негативац у Кобној вези и Уклетим близанцима. Омиљен у филмовима Мисија, Сванова љубав, Украдена лепота, Лолита. Ипак, прве улоге везују га за позориште.

Коментаришући љубав према Шекспиру као надахнућу за улазак у свет глуме, херој великог платна истакао је да је постао глумац, јер је желео да остане некако изван друштва.

„Да будем неко ко путује од места до места и прича приче. Хтео сам каријеру која би ми дозволила непрестане промене и контрасте", објаснио је Ајронс.

Према његовим речима, да би га придобила, улога мора да буде таква да пожели да је глуми.

„Мора да буде нешто што још нисам радио. Прича мора да ме фасцинира и редитељ мора да буде добар", истакао је 64-годишњи уметник.

Џереми Арјонс познат је по једном од најлепших гласова на свету, што многи верују да је велика предност у грађењу каријере.

„Ако људи тако мисле, то је у реду, ја не мислим тако. Наравно, глумац мора да има добар глас, али важно је да не постанеш свестан онога што радиш као глумац", објаснио је Ајронс.

У најновијем остварењу које ћемо ускоро гледати, филму Ноћни воз за Лисабон, игра човека на животној прекретници, досадног професора латинског, напуштеног мужа који одлази у непознато.

У стварном животу, Џереми Ајронс супротно је од свега тога.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара