Читај ми!

Секретарица направила документарац о „Битлсима“

Документарац о чувеним „Битлсима“ под називом "Good Ol' Freda", у режији Рајана Вајта, снимљен је захваљујући секретарици Фриди Кели, која је за британски бенд радила више од једне деценије. Ова узбудљива прича премијерно је приказана на Филмском фестивалу у Остину.

Дугогодишња секретарица чланова групе „Битлс" и вођа њиховог фан клуба Фрида Кели, која је за британски бенд радила више од једне деценије, никада није са јавношћу поделила приче које зна, међутим сада је решила да „проговори" у новом документарцу Good Ol' Freda.

Овај документарац премијерно је приказан на Филмском фестивалу у Остину.

„То је класична прича о Пепељуги. Девојка је нашла посао свог живота", рекао је Ројтерсу редитељ документарца Рајан Вајт.

Прича је одушевила фанове „Битлса", а Вајт је желео да прикаже невероватну деценију у једном, иначе, обичном животу.

У филму могу да се чују четири нумере овог бенда, за шта је било потребно одобрење многих, као и два жива члана ливерпулске групе.

Документарац је назван Good Ol' Freda, јер су се на божићном снимању 1963. године чланови бенда захвалили својој секретарици вичући у глас: „Добра, стара, Фрида!"

„Нисам знао да Фрида има тако луду причу", рекао је Вајт, додајући да је то открио када их је један пријатељ упознао пре две године.

Келијева, која је у касним шездесетим, рекла је да је желела да забележи своје приче за свог двогодишњег унука.

Фрида Кели је имала 17 година када је почела да ради за бенд који се великим словима уписао у историју музике.

Некадашња секретарица истиче да није желела да износи „прљав веш" и да говори ружно о бившим послодавцима, па се Вајт фокусирао на њен лични однос и интеракцију са „Битлсима".

Келијева је сређивала књиге и папирологију, плаћала рачуне и остајала будна ноћима како би одговарала на писма обожавалаца.

У време „Битлманије", бенд је добијао 2.000 до 3.000 писама дневно, рекла је Фрида.

„Битлси" - Џорџ Харисон, Пол Макартни, Џон Ленон и Ринго Стар - остаће упамћени као најпопуларнији бенд у историји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара