Читај ми!

Мет Дејмон: Гледајте „Обећану земљу“ на ФЕСТ-у

Највећа звезда 63. Берлинала, oскаровац Мет Дејмон представио је филм „Обећана земља“. Шта га је мотивисало да направи политички ангажовано дело, и зашто би публика ФЕСТ-а требало да га погледа, открива у ексклузивном интервјуу за РТС.

Остварење Обећана земља недуго после Берлинског филмског фестивала, захваљујући ФЕСТ-у стиже пред домаћу публику.

Највећа звезда 63. Берлинала, oскаровац Мет Дејмон, у ексклузивном интервјуу за Радио-телевизију Србије, открива шта га је мотивисало да направи политички ангажован филм и зашто би публика ФЕСТ-а требало да га погледа. 

„Ја сам Мет Дејмон. Мој филм Обећана земља ускоро ће бити приказан у Београду. Најлепше вас молим да га погледате, јер сам поносан на овај филм. Писао сам сценарио, продуцирао га, а и глумим у њему", поручио је Мет Дејмон из Берлина српској публици.

Активистичку причу о послушницима утицајних корпорација који врше притисак на становнике америчког провинцијског градића да пристану на еколошки опасну експлоатацију њихове земље, Дејмон је требало и да режира. Ипак је одустао и редитељски посао препустио оскаровцу Гасу ван Санту.

Упркос ранијим изјавама да никада неће ући у политику, показало се да га она занима. Обећана земља се бави проблемом нафтних бушотина, веома актуелним у САД.

„Желео сам да снимим филм о томе како ми у Америци данас размишљамо док доносимо важне одлуке и у коликој мери мислимо на друштво и будуће генерације. Улози су невероватно високи и обе стране имају жестоке ставове. Филм је о томе где смо били, где смо сада и куда идемо", објаснио је оскаровац.

Глумац је међу највећим Обаминим присталицама, али судећи према неким изјавама, чини се  да је помало разочаран.

„Јасно сам изнео разочарање, али сам поново гласао за њега као и многи. Нажалост, у Америци правила нису иста за све и не постоји начин да се то прикрије. Можеш да направиш ситан прекршај и одеш у затвор, а опет неки могу да украду милијарде долара, банкари направе проневере и да то остане некажњено. Тада одустајеш од идеје друштва. Тако је у банана-републикама, али не би смело да буде у Америци. Ако јесте, онда смо и ми банана-република", нагласио је Дејмон.

Добри Вил Хантинг за чији је сценарио добио Оскара, Талентовани господин Рипли и многи познати наслови доводе се у везу са овим глумцем, чије је име на холивудском булевару славних.

Ипак на врх листе најпрофитабилнијих звезда стигао је захваљујући Џејсону Борну кога није играо у најновијем наставку популарне шпијунске франшизе.

Коментаришући могућност да се врати улози, Дејмон је рекао да је спреман да поново буде Борн само ако наредни сцанарио шпијунског трилера буде једнако добар као у прва три филма у којима је он глумио.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво