Читај ми!

„Нордијска панорама“ у Београду

Традиционални филмски циклус „Нордијска панорама“ и ове зиме се одржава у Београду. Од 14. до 19. фебруара у Дворани културног центра Београда и Дворани Културног центра Студентски град, биће приказано 30 остварења различитих жанрова.

Девети филмски фестивал „Нордијска панорама" биће организован од 14. до 18. фебруара у Дворани културног центра Београда и од 15. до 19. фебруара у Дворани Културног центра Студентски град.

„Балканкулт" и Културни центар Београда девети пут организују јединствен културни догађај који приказује избор кратких, документарних и анимираних филмова из прошлогодишње продукције кинематографија нордијских држава - Данске, Финске, Исланда, Норвешке и Шведске.

Током године, као и до сада, филмове ће видети и публика у другим градовима широм Србије.

Овогодишњи избор филмова тематски је посвећен изазовима две генерације - младе, која сазрева, и старије, у трећем добу, најавио је Културни центар Београда.

У току пет фестивалских дана биће приказано 30 остварења различитих жанрова.

Посебне фестивалске целине чине два програма - норвешки кратки играни и анимирани филмови међу којима су остварење Дански песник, награђен Оскаром, и Њушкало (Златна палма).

Свечано отварање је заказано за 14. фебруар у 20 часова, чиме се фестивал придружује прослави 50 година од почетка рада Дворане Културног центра Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара