Читај ми!

Изломим негативце у „Зодијаку“ и правац пензија

Џеки Чен је најавио повлачење из света акционих филмова уз образложење да је сувише стар за „ломатање“, а не свиђа му се ни то што се његов рад изједначава са насиљем. „Кинески зодијак“ у којем је сценариста, редитељ, продуцент и главни протагониста биће Ченов последњи велики акциони филм.

Oстварење Chinese Zodiac (Кинески зодијак) биће последњи велики акциони филм Џекија Чена, јер, како звезда акционих филмова каже, године га стижу, а питање је и да ли ће наставити да буде веома активан у свету филантропије.

Чен је написао сценарио, режирао и продуцирао филм чија се премијера очекује идућег месеца у Кини.

Осим тога, тумачи и главну улогу у филму за који каже да је најбољи који је снимио у последњих десет година.

„Ја сам редитељ, сценариста, продуцент... Готово све", рекао је 58-годишњи глумац.

„Ово је заиста моје чедо. Седам година сам писао сценарио и било ми је потребно још годину и по да снимим филм", објаснио је Чен.

У филму, Џеки Чен игра ловца на благо који покушава да пронађе главе 12 скулптура, животиња из кинеског хороскопа, које су француске и британске снаге украле из Летње палате у Пекингу.

Чен је истакао да му је остварење важно јер ће бити његов последњи, велики акциони филм.

„Искрено, нисам више млад", рекао је глумац и додао да уз помоћ специјалних ефеката и дублера сада многе ствари могу да се ураде без претераног физичког напрезања.

„И даље желим да дам све од себе. Али једноставно не желим да ризикујем, да останем у инвалидским колицима. Не свиђа ми се ни то што се моји филмови изједначавају са насиљем", додао је глумац који је каријеру започео као каскадер поред легенде кунг-фуа Бруса Лија.

Чен је недавно добио награду листа Харперс базар за филантропа године и сада каже да жели да се посвети хуманитарном раду.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво