Читај ми!

Резервишите место на „Грин фесту“

Београдски Међународни фестивал зелене културе „Грин фест“, одржава се од 14. до 16. новембра у Дому омладине. Биће приказан низ филмова на тему заштите животне средине, а сви заинтересовани могу да резервишу бесплатне карте на званичном сајту ове манифестације.

Организатори Међународног фестивала зелене културе „Грин фест" (Green fest) позвали су све заинтересоване за праћење ревијалног филмског програмa, да наруче карте на сајту www.greenfest.rs, да би осигурали место на тој манифестацији, која се одржава од 14. до 16. новембра у Дому омладине.

Програм фестивала је и ове године бесплатан, али само за посетиоце који су се пријавили и подигли карте, истакао је у саопштењу Центар за унапређење животне средине, организатора фестивала.

Сви који наруче карту преко www.greenfest.rs добиће потврде и информације о преузимању карата, а пријаве се примају до почетка фестивала.

У ревијалном, филмском делу фестивала, названом „Грин скрин фест", биће приказан и филм Play again о последицама које детињство отуђено од природе оставља на децу, и филм Switch о изворима енергије у будућности.

Гледаоци ће моћи да виде и филм Island president о бившем председнику Малдива Мохамеду Насиду, који се суочио са најтежим задатком икада, да сачува своју земљу којој прети да је сасвим поплави океан услед климатских промена, као и филм Cernobil forever.

Биће приказан и низ анимираних филмова на тему заштите животне средине.

„Грин фест" ове године има три целине: „Грин скрин фест" - такмичарски и ревијални филмови са еколошком тематиком; „Грин филд" - програм образовања о заштити животне средине за ученике и студенте и „Грин сквер" - међународни изложбени програм.

У оквиру изложбеног програма представиће се Светски фонд за природу (WWF), америчког „Националног географског удружења" и Новинска агенција Бета са својим еколошким сајтом „Зелена Србија".

Фестивал се ове године први пут реализује под именом „Грин фест" и наставак је Међународног фестивала еколошког филма „Грин скрин фест" у Београду 2010. и 2011. године.

У претходне две године приказано је више од 130 филмова из 25 земаља, одржано 39 радионица и предавања, и представљено више од 20 „зелених излагача" и уметника.

„Грин фест" се одржава уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине Града Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара