Читај ми!

Лесковачки режисерски обрачун

Фестивал филмске режије LIFFE окупиће у Лесковцу, од 21. до 25. септембра, више од 30 најзначајнијих редитеља и најпопуларнијих глумаца региона.

Лесковачки интернационални фестивал филмске режије (LIFFE), пети по реду, биће одржан од 21. до 25. септембра у Лесковцу у организацији Лесковачког културног центара, наводи се у саопштењу уметничког директора те манифестације, редитеља Дарка Бајића.

Реч је о манифестацији међународног карактера, основаној 2008. године да би популарисала филмска остварења и ствараоце из Србије и са некадашњих југословенских простора. Садржајем доприноси афирмацији филмске уметности и биоскопске културе.

Печат овогодишњег издања Фестивала је, како се наводи у саопштењу, Скупштина редитеља која треба да размени искустава редитеља из Србије и региона, са тенденцијом да прерасте у традицију смотре.

Ове године у Лесковцу се очекује више од 30 најзначајнијих редитеља и најпопуларнијих глумаца региона, а жири чине Лордан Зафрановић, Пјер Жалица и Лазар Ристовски.

У протекле четири године на Лесковачком фестивалу приказано је више од 120 филмских остварења из земље и региона. Филмове на фестивалима као и пратећи програм видело је више од 10.000 посетилаца.

Од самог оснивања, смотру подржавају Министарство културе Републике Србије, Град Лесковац, као и велики број привредних и медијских спонзора из целе Србије.

Угледу и значају манифестације допринела су велика редитељска и глумачка имена која су учествовала на досадашњим издањима Фестивала - Дарко Бајић, Пуриша Ђорђевић, Милош Радивојевић, Горан Марковић, Милена Дравић, Даница Максимовић, Бранислав Лечић, Светозар Цветковић, Тихомир Станић, Љубиша Самарџић, Славко Штимац, Јелена Ђокић, Гордан Кичић и многи други.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво