Читај ми!

Златни штифт у рукама Белгијанаца

Гран-при чачанске смотре анимираног филма „Аниманима 2012“ припао је белгијском остварењу „О, Вили“, аутора Еме де Сваф и Марка Џејмса Рула.

Жири Међународног фестивала анимације „Аниманима 2012", гран-при награду Златни штифт и новчану награду у износу од 1.000 евра доделио је белгијском филму О, Вили аутора Еме де Сваф и Марка Џејмса Рула.

Награду за најбољу анимирану рекламу, односно музички спот у новчаном износу од 800 евра добио је Теодор Ушев из Канаде за спот Kottarashky Demoni.

Посебна награда жирија која носи и 500 евра на синоћ завршеном Фестивалу припала је француском филму Una Furtiva Lagrima, аутора Карла Вогела.

Према оцени жирија, специјална признања за најбољу режију заслужило је остварење Симоне Маси из Италије О убијању свиње, а за најбољу анимацију филм Кали, мали вампир чији је аутор Режина Песоа из Португала.

За најбољи сценарио награђен је филм Последњи аутобус, чији су аутори Мартин Снопек и Ивана Лаучикова из Словачке, а најбољи дизајн звука имао је филм Трамвај аутора Михаела Павлатова из Чешке.

На Фестивалу су приказана 62 филма из 21 земље у такмичарском програму, али и ретроспективе филмова Џоан Грац и Андреаса Хикаде, а покровитељи манифестације су Град Чачак и Министарство културе републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво