Читај ми!

„Варајети“ препоручује „Кад сване дан“

Најављујући Међународни филмски фестивал у Торонту, угледни магазин „Варајети“ посебну пажњу посветио је остварењу „Кад сване дан“. Организатори смотре редитеља Горана Паскаљевића сврстали међу модерне филмске легенде.

Најутицајнији филмски часопис у свету Варајети (Variety), најављујући Међународни филмски фестивал у Торонту, посебну пажњу је посветио српском кандидату за Оскара, остварењу Горана Паскаљевића Кад сване дан, саопштила је данас кућа „Интермедија нетворк".

Часопис је издвојио Паскаљевићево остварење, заједно са филмом Everyday Мајкла Винтерботома, који ће имати премијере у оквиру престижне фестивалске категорије "Masters".

Селекција "Masters" обухватиће 14 филмова редитеља који су, како је наведено, „заслужили статус модерних филмских легенди", а међу њима су Михаел Ханеке, Кристијан Минђију, Абас Кјаростами, Бернардо Бертолучи, Ким Ки-дук и други.

Верајети је поводом предстојеће смотре у Торонту објавио и листу славних званица које ће прошетати црвеним тепихом: Том Хенкс, Пенелопе Круз, Брус Вилис, Гвинет Палтроу, Роберт де Ниро, Марион Котијар, Џони Деп.

Домаћи кандидат за награду Америчке филмске академије у категорији страни филм, остварење Кад сване дан, које сведочи о трагичној судбини Јевреја током Другог светског рата, на програму Фестивала је 9. септембра.

На фестивалу у Торонту публици ће бити представљено укупно 289 филмова из различитих замаља, од којих ће 146 бити премијерно приказано.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара