Можда постоји нови лек за успоравање Алцхајмерове болести

После више од десет година једна америчка компанија саопштила је да је направила први лек који би могао да успори Алхајмерову болест.

Потенцијални лек за успоравање ове болести заправо је резултат преокрета.

У марту је фармацеутка компанија обуставила два истраживања у касној фази, на темељу такозване „анализе бескорисности“података, која је открила да испитивања имају мало наде да ће успети.

Седам месеци касније, захваљујући новим информацијама и анализама, откривено је да је једно од истраживања испунило главни циљ.

Пацијенти, који су примали експериментални лек, имали су значајне користи у когнитивним и функцијама као што су памћење, оријентација и језик.

Компанија планира да америчкој Управи за храну и лекове поднесе захтев за регистрацију лека почетком наредне године. Тренутно, не постоји ниједан лек те врсте.

Остали само помажу у ублажавању симптома. Сваки нови успешан третман могао би да донесе профит мерљив милијардама долара.

На глобалном нивоу, од 50 милиона особа са деменцијом, 60 до 70 одсто су оболели од Алцхајмерове болести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво