Урадите нешто лепо за себе – вежбајте

Свакодневно вежбање побољшава и ментално и физичко здравље, познато је од давнина.

Без обзира на године, рекреација, шетња, бављење било којим спортом, одразиће се на бољи квалитет вашег живота.

Витомир Мицић, мада је навршио 90 година, гимнастику ради прво у кревету када се пробуди, а потом излази у оближњи парк да вежба, јер му је то већ постала потреба, а не само навика.

Миодраг Продановић бави се триатлоном. Плива, трчи и вози бицикл. Сматра да је услед дуготрајног тренирања дошло до физиолошких промена у организму и да зато мора редовно да вежба.

Свакодневним вежбањем затегнућете мишиће, побољшаћете циркулацију, сагорећете калорије и осећаћете се лепше јер сте нешто урадили за себе.

Тренер Виолета Маринковић напомиње да одмах по устајању из кревета треба урадити вежбе разгибавања за које нису потребни неки посебни услови. Креће се од вратног дела, а на крају скочни и ручни зглоб.

„Особе већ од 50. године имају проблема са коштаним системом, крвотоком, срцем, дисањем и требало би да раде вежбе прилагођене својој доби“, додаје Маринковићева.

Свакодневно вежба и Нада Вјештица, али је обазрива с обзиром на своје године, но то јој прија и осећа се здравије.

Природно окружење је идеално за бављење спортом. Увек можете издвојити неколико минута за вежбање, без обзира на то где се налазите, боље ћете се осећати.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво