Непријављени сат Арнолда Шварценегера продат за 270.000 евра на донаторској вечери посвећеној климатским променама

Ручни сат због кога је Арнолд Шварценегер задржан на аеродрому у Минхену, на донаторској вечери у Аустрији продат је за 270.000 евра у корист његове добротворне организације, Шварценегерове иницијативе за климу.

Догађају на коме је прикупљен 1,31 милион евра, присуствовао је и амерички изасланик за климу Џон Кери, заједно са многим другим истакнутим истакнутим визионарима климатских акција. На овој аукционој донаторској вечери нашла су се и уметничка дела и уникани накит.

„Усред текуће борбе против загађења, такође сам сведок напретка који је постигнут. Прешли смо дуг пут. Данас је толико људи овде спремно да буде део решења“, рекао је Шварценегер на вечери. „Захваљујем свима који су се придружили мојој борби против загађења.“

И поред тога, Шварценегеру прети кривични порески поступак зато што цариницима на аеродрому у Минхену није пријавио свој скупоцени сат марке Audemars Piguet“ посебно прављен за њега, како је рекао за Си-Ен-Ен представник за штампу минхенске царине.

„Није декларисао производ. Производ који је увезен из земаља које нису чланице ЕУ да би остао у ЕУ. И ова процедура се односи на све“, рекао је службеник за штампу Томас Мајстер.

Мајстер је додао да је бивши гувернер Калифорније и звезда Терминатора пуштен да отпутује пошто је био у притвору више од два сата.

Глумац је пристао да унапред плати потенцијални порез на сат, али цариници нису имали исправан апарат за кредитне картице. После сат времена су одустали и одвели га у банку да подигне готовину са банкомата.

Међутим, банкомат на који су га довели имао је лимит, а банка је била затворена. Када се вратио, други службеник је донео нови апарат за кредитне картице који је радио, додао је извор Си-Ен-Ена близак глумцу.

четвртак, 16. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара