Читај ми!

Терминатор постао још већа машина – како се Шварценегер осећа после уградње пејсмејкера

Након што му је уграђен пејсмејкер, Арнолд Шварценегер се опоравља се од операције и тврди: „Сјајно ми иде!"

„Прошлог понедељка сам имао операцију и постано још мало више – машина: добио сам пејсмејкер“, рекао је глумац, који је већ имао три операције на отвореном срцу. Глумац и бивши гувернер Калифорније (76) објавио је у свом подкасту Arnold's Pump Club да се опоравља од процедуре након што је претходно имао три операције.

„Пре свега, желим да знаte да ми иде одлично! Имао сам операцију у понедељак, а до петка сам већ био на великом еколошком догађају са својом пријатељицом и колегиницом Џејн Фондом. Нико никада не би помислио да сам недељу започео операцијом. Желим да се захвалим целом свом тиму на Кливлендској клиници. Сви лекари и медицинске сестре су се невероватно бринули о мени и учинили операцију што безболнијом”, рекао је чувени Шварци.

Шварценегер је 1997. године имао две операције када му је заменњен аортни залистак. Друга и трећа операција залистака биле су 2018. и 2020. Објаснио је да му је од последње операције дијагностикован неправилан рад срца, и речено му је да то пажљиво прати.

„Остао сам у контакту са својим медицинским тимом и ишао редовно на контроле. Иначе, мој проблем са срцем је генетичка ствар, али, не жалим се", додао је.

Популарни Терминатор рекао је да је након уобичајеног редовног прегледа почетком марта, урадио комплетне тестове, и да му је лекар тада саопштио да, на основу њихових резултата, мора да му се угради пејсмејкер – што је пре могуће.

„Рекао сам – урадићемо то. У понедељак сам отишао и инсталирао свој нови део машине. Као што сам рекао, до петка сам био напољу и радио сам свој уобичајени посао, и нико ништа није знао. Не могу неко време да имам озбиљан тренинг у теретани, али ћу бити 100 одсто спреман следећег месеца", рекао је искрено.

Упркос томе што, како тврди, не воли да дели детаље о приватном животу јер, каже „то се коси са његовим аустријским васпитањем" – Шварценегер је рекао да у вези са овим питањем жели да буде транспарентан, посебно пошто је добио толико порука од људи који су рекли да су им његове објаве помогле да буду храбрији кроз борбу са својим здравственим бригама.

„Желим да знате да нисте сами. А ако нешто одлажете из страха, надам се да ћу вас инспирисати да слушате своје докторе и бринете о себи", поручио је Шварценегер.

„То је као наш клуб – постоје тегови које нико од нас не може подићи сам. Али заједно можемо подићи било шта, можемо подићи свет", закључио је.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво