Две мачке спасене 16 дана после земљотреса

Две мачке извучене су испод рушевина више од две недеље после катастрофалног земљотреса који је погодио средишњи део Италије одневши скоро 300 живота, саопштили су данас званичници, јавља АФП.

У градићу Аматриче, најпогођенијем земљотресом који је затресао Италију 24. августа, ватрогасци су спасли мачка Пјетра након што су његови власници, који су се вратили по своје ствари, чули његово слабашно мјаукање.

Дехидриран и исцрпљен, мачак је одвезен у ветеринарску службу на збрињавање. Како наводи Телеграф, вилица му је сломљена.

У међувремену, у оближњем сеоцету Илика, из рушевина куће извучена је још једна мачка, по имену Ђорђијана, чији су власници погинули у земљотресу, али су њихове ћерке, које су преживеле, затражиле од хуманитарне организације „Оипа“ да потражи њихове три мачке.

Након низа неуспелих покушаја, волонтери из  Оипе“, који су остављали храну и дозивали мачке, били су изненађени када су напокон чули једва чујно мјаукање.

Ватрогасци су из рушевина успели да ослободе Ђорђијану, такође изнемоглу и дехидрирану, али живу.

Прошле недеље је спасен и златни ретривер који се одазива на име Ромео, а кога су спасиоци живог извукли из рушевина куће његових власника у селу Сан Лоренцо а Флавијано, више од девет дана након што су власници одустали од потраге за њим мислећи да је мртав.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара