Обамина колона због поледице склизнула са пута

Гужве на путевима и ауто-путевима у Вашингтону у среду увече и четвртак ујутру након снега су званичнике главног града САД ухватиле потпуно неспремне, а колона америчког председника је, враћајући се ка Белој кући, чак склизнула са пута у Мериленду.

Приче о људима који су били заглављени по четири или пет сати на путовањима која, у нормалним условима, трају 15 минута, билe су уобичајена појава у четвртак, упркос томе што је снег нападао тек неколико центиметара.

Чак је и амерички председник Барак Обама то осетио на својој кожи – његов конвој се оклизнуо и слетео са клизавог пута у предграђу Мериленда у среду, враћајући се у Белу кућу након путовања у Детроит.

Посланици су изразили забринутост због недостатка припреме за тако малу снежу олују.

На источној обали су се припремили за велику олују, за коју се верује да ће током викенда нанети око два метра снега.

У среду у раним вечерњим сатима снег је почео да се гомила, у исто време када су људи путовали кућама. Путеви су убрзо постали залеђени, успоравајући саобраћај, а званичници нису довољно брзо послали екипе да интервенишу.

„С обзиром на поледицу, становници се моле да избегавају путовања вечерас како би екипе могле да наставе ка путевима“, навела је у изјави градоначелница Вашингтона, Мјуријел Баусер.

„Ако морате да путујете вечерас, молимо вас да возите изузетно опрезно, јер ће температуре и падавине створити опасне услове“, писало је у изјави.

Многи људи су оставили своје аутомобиле на путевима како би стигли кући.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво