Депортовали страног судента јер је превише радио!

Данске власти депортовале су студента из Камеруна, јер је радио више сати него што је то законом дозвољено, упркос томе што су са Универзитета Архус уложили напор да га задрже као једног од својих најбољих студената!

Депортовали страног судента јер је превише радио! Депортовали страног судента јер је превише радио!

Маријус Јуби 30-годишњи студент машинства вратио се 7. јануара у Камерун, на основу одлуке о депортацији, према којој је био обавезан да до 8. јануара напусти Данску, пренео је АФП.

Данска је једна од европских земаља са најоштријом имиграционом политиком, која је последњих месеци још пооштрила законе о депортацији странаца који су у потрази за бољим животом у њиховој земљи.

Јуби је радио као чистач да би зарадио новац за студије и повремено је на послу проводио и више од 15 сати недељно, колико је законом дозвољено.

Портпарол Универзитета Архус Андерс Корнел рекао је да се на факултету не слажу са одлуком данске имиграционе службе.

У писму које је упутио имиграцуионој служби, ректор Брајан Беч Нилсен је навео да је Јуби један од најталентованијих студената које имају и замолио да Агенција промени одлуку.

Корнел је навео да је Јуби, као казну, вратио новац који је зарадио током додатних сати проведених на послу и да би стога имиграциона служба требало да поново размотри одлуку о његовој депортацији.

У изјави Данском радију пред одлазак, Јуби је истакао да је тужан и разочаран јер је чеитри и по године које је провео у Данској пропало и додао да се нада да ће му омогућити да се врати и настави студије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво