Читај ми!

Код Бара долијала туна од 133 килограма!

Црногорски риболовац Милан Коларић ухватио је недалеко од Бара туну тешку 133 килограма и оборио незванични рекорд у том делу Јадрана.

Милан Коларић је на добром путу да овог лета обезбеди титулу најуспешнијег ловца на туне супертешке категорије у црногорском делу Јадрана.

„Капиталац" кога је извукао тежио је 133 килограма и био дугачак 222 центиметра!

Након што је извукао туну од 86 килограма и заслужио прву награду за „Улов месеца“ за месец јун, коју традиционално додељује тиватска компанија „Уна“, крајем јула Коларић је отишао 47 килограма „даље“.

Огромна туна је, као и претходна, уловљена иза брда Волујица које „затвара“ барску Луку.

„Уловио сам је на тзв. 'плутајући парангал' на око 200 метара од обале. Не знам да ли је највећа икада уловљена у барском акваторијуму, али причајући са колегама, нисмо могли да се сетимо да ли je досада уловљена тежа. Ова је била дугачка 222 сантиметра и тешка 133 килограма“, каже Коларић за Мондо.

Борба са туном уловљеном у јуну трајала је око два сата. Са 47 килограма тежом, барски риболовац је око пола сата мање водио борбу.

„Добар улов, али не бих га глорификовао. Можда једног дана уловим тешку 200 килограма, па ме буде стид што се од ове правио спектакл“, каже у шали Коларић.

Његова „рекордерка“, иначе, није једина туна која је летос уловљена и чија је тежина прелазила 100 килограма у барском акваторијуму.

Крајем маја, туну тешку 105 килограма из воде је извукао и познати риболовац Миро Цигановић.

Познаваоци риболова кажу да свако може да има среће да му се туна „капиталац“ закачи на удицу, али да само велики мајстори знају да је извуку.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво