Читај ми!

Отворена руска поларна станица Северни пол – 2015

Безмало осам деценија након отварања прве научне поларне станице, Северни пол – 2015 враћа фокус на истраживања у тој области. Отварањем ове станице Русија оживљава програм поларних станица суспендован 2013. године.

Планирано је да управо отворена станица Северни пол – 2015 ради неколико месеци. Отварању ове научно-истраживачке станице присуствовао је потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин, који је и на челу националне комисије за арктички развој, јавља Тас.

„Русија би требало да уложи сваки напор да ојача своју позицију на Арктику и да направи снажно упориште у том региону“, рекао је Рогозин нагласивши да постоје бројни проблеми који се деценијама не решавају, али да је дошло време да Русија дође на Арктик и освоји га – макар део који је у њеном подручју одговорности, преноси Бета.

Руски вицепремијер подсетио је да је председник Владимир Путин почетком ове године донео одлуку о формирању државне комисије за арктички развој.

Рогозин каже да му је важно да зна коју опрему користе поларни истраживачи, шта им је потребно и шта треба да буде урађено да се прошире ресурси руских поларних станица тако да Русија може да има снажно упориште у арктичком региону.

„Некоме то може да се свиђа или не свиђа, али то је њихов проблем. Најважније за нас треба да буде да нам се то допада и да је то корисно за нашу земљу“, закључио је Дмитриј Рогозин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво