Читај ми!

Лабораторија штити председника од тровања

Нова луксузна палата председника Турске која се гради у Анкари, имаће и лабораторију за тестирање хране, пише турски лист „Хуријет“, додајући да ће тако председник Реџеп Тајип Ердоган бити заштићен од покушаја тровања.

„Претња више не може да дође од хране“, изјавио је Чевдет Ердел, лекар специјалиста, који је члан владајуће Партија правде и развоја (АКП).

Ердел је рекао да се лабораторија припрема за случај „токсичких, радиоактивних и биолошких напада“ на 61-годишњег Ердогана, преко хране и пића.

Лекар је додао да до сада ниједан напад такве врсте није откривен у раскошној палати на периферији Анкаре, где петочлани лекарски тим ради 24 часа дневно.

Отворен у октобру прошле године, нови незавршени гигантски комплекс у центру зеленог предграђа, у којем живи Ердоган, постао је омиљена мета напада његових противника, који у њему виде симбол опседнутости величином и одлике ауторитаризма и исламизма турског лидера.

Комплекс се гради на више од 200.000 квадратних метара, има 1.150 соба и коштаће око пола милијарде евра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара