Читај ми!

Нема више туча на Монт Евересту!

Специјално војно-полицијско обезбеђење требало би да спречи свађе алпиниста, па и туче које су све чешће на Монт Евересту. На Кров света попело се више од 3.000 људи у последњих 60 година, временски услови су веома непријатни, па није потребно много да избију „варнице“ међу планинарима.

Непалске власти послаће обезбеђење у базни камп на Монт Евересту како би се спречиле туче алпиниста.

Наиме, прошлог априла избила је свађа, која је затим прерасла у тучу између тројице европских планинара и њихових водича у кампу на 7.470 метара висине.

Имајући у виду све веће гужве на Крову света и у жељи да предупреде сличне инциденте, непалски званичници одлучили су да на планини распореде обезбеђење.

Како преноси Би-Би-Си, у априлу, када сезона планинарења почиње да се захуктава на Евересту, у базном кампу биће отворена канцеларија са тимом од по три припадника полиције, специјалне полиције и војске којима ће у обављању дужности помагати представници Министарства туризма.

Задатак нове канцеларије ће, такође, бити да помаже унесрећеним планинарима, чисти планину и надгледа спровођење правила планинарења.

Више од 3.000 алпиниста попело се на врх Монт Евереста од када су га Едмунд Хилари и Тензинг Норгај први пут освојили 1953. године.

Највећа планина на свету, која се уздиже између Непала и Кине, достиже 8.848 метара.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара