Mini-haljina

Nemam šta da obučem! Zaista nemam! Kud god krenem, šta god da radim – ja nemam šta da obučem! Gledam šta imam u ormanu i vidim: ovo sam nosila juče, ovo mi ne stoji dobro, ovo je izašlo iz mode, ovo ne znam ni zašto sam kupila... Najednom ugledam – mini haljina još iz mojih studentskih dana! Gde li je do sad bila?!

Morala sam da probam tu mini-haljinu. Godinama je se nisam setila, a danas mi baš odgovara nešto tako letnje i lepršavo. Stala sam pred ogledalo i... dopada mi se kako mi stoji, mada... Ne osećam se sasvim prijatno u njoj... Kao da mi je malo tesnija... Moraću na strožiju dijetu!

S obzirom na to da mi je ova haljina ipak malo tešnja, moram ponovo da biram šta ću obući. Razgledam, tako, po svom ormanu koju bih haljinu: onu crvenu, koju sam dobila na poklon ili možda žutu, koju sam kupila prošlog meseca? Ili možda suknju, ovu crnu? Da li bih pre nešto jednobojno ili nešto šarenih boja... Slažu li se ova tamno plava košulja i one svetlo zelene pantalone? Ma, kažem vam, nemam šta da obučem!

Autor teksta - Vanja Praizović, student (Srpski jezik i književnost, Filološki fakultet, Beograd)

Glumica - Jadranka Selec

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се