Читај ми!

Пожар на депонији код Ужица локализован

Секретарка Министарства заштите животне средине Ивана Јокић каже да је ситуација узрокована пожаром на депонији Дубоко, код Ужица, боља и да је пожар локализован тако да не може да се шири.

Током обиласка депоније Дубоко, Ивана Јокић је рекла да је дошла да разговара са грађанима и да им објасни како је дошло до пожара, као и да квалитет ваздуха није угрожен.

"Радимо све што можемо и све што је у нашој моћи, како и ми, тако и локална самоуправа и регионална депонија на томе да се пожар угаси. Ради се даноноћно, екипе су овде константно, доносе се земља, доносе се вода, истовремено се мешају са отпадом, тако да надамо се да ће у наредних пар дана пожар да се смањи, ако не и да се угаси", рекла је Јокић.

Додала је да Министарство заштите животне средина константно прати квалитет ваздуха и да је он, за сада, добар, да нема прекомерног загађења, ни загађења прекограничних вредности.

"Пратимо га од како се ситуација десила, односно од како се акцидент десио и наставићемо да радимо на томе", поручила је Јокић.

Истакла је да се истовремено ради на припреми документације за избор извођача радова на проширењу и стабилизацији те депоније, као и на третману и сакупљању биогаса који заправо и проузрокује такву врсту пожара.

"Тај третман биогаса ће омогућити да се пожар више никада не деси у том смислу и том неком обиму, а такође и да се употреби у друге сврхе, како је то предвиђено законом", објаснила је Јокић.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара