Читај ми!

Вучић: Избори 2. јуна од огромног значаја за градове и општине и целу Србију

Председник Србије и члан СНС-а Александар Вучић поручио је на предизборној конвенцији напредњака и коалиционих партнера у Новом Саду да су избори 2. јуна од огромног значаја за све општине и градове у којима ће бити одржани и за целу Србију.

"Поносан сам на све оно што смо урадили, поносан сам што смо показали да и сви ми који не морамо у свему да смо сагласни када је у питању опстанак наше земље можемо да будемо заједно и можемо да радимо заједнички у интересу свих наших грађана. Хвала људима који су добро разумели тежину тренутка, хвала нашим коалиционим партнерима", нагласио је Вучић.

Поздравио је све коалиционе партнере СНС-а и истакао да је данас свеједно из које партије неко долази и да је важно да заједнички обаве велики посао.

"Ми се спремамо да будемо домаћини Експа 2027. године. И то није само питање Експа који ће се одржати у Београду. То није питање само нових аеродромских зграда, нових контролних торњева и писта, нових железничких пруга од аеродрома до центра Београда, Обреновца и других места. То није питање ни највећег центра за водене спорте у Европи, ни највећег и најлепшег националног стадиона у овом делу Европе. Није питање ни нових сајамских просторија, нових пристаништа, марина... Не, то је питање хоћемо ли имати најбољу брзу саобраћајницу и од Бачког брега преко Сомбора, Куле, Врбаса, Србобрана, Бечеја до Кикинде и Црње", навео је Вучић.

Каже да је то и питање хоће ли бити изграђен ауто-пут Београд - Зрењанин и ауто-пут од Ниша преко Прокупља до Куршумлије и Мердара у пуном профилу.

"Хоћемо да развијамо целу Србију. Хоћемо да обезбедимо много више плата и пензије. Не заборавите, пре само 10 година просечна плата у Новом Саду је била 452 евра. Није она данас Бог зна како велика, али је 960 евра. И мораће да буде преко 1.600 евра до 2027. године. За то је потребно да уложимо огроман труд и рад. Да уложимо огромну енергију, али и да радимо у сарадњи са локалним самоуправама", поручио је Вучић.

Истакао је да никада од опозиције није чуо који ће нови мост изградити и коју ће то фабрику да доведу, како ће да смање запосленост, како ће да помогну пензионерима, шта ће да ураде за наше жене, шта ће било где да направе. О томе ћуте као заливени, јер их то не интересује додао је Вучић.

"У Нови Сад у претходних десет година, баш као и у Ниш, довели смо десет фабрика, десет фабрика и научних истраживачких центара", навео је Вучић.

Вучевић: Победа листе предвођене Вучићем 2. јуна показаће способност и одговорност

Председник СНС-а Милош Вучевић је на предизборној конвенцији листе "Александар Вучић Нови Сад сутра - Будућност у твојим рукама" изразио уверење да ће листа предвођена председником Србије однети победу на локалним изборима 2. јуна и додао да ће та победа бити предуслов да се покаже одговорност, марљивост и способност.

Вучевић је навео да локални избори представљају јединствену прилику, да се, ако победи покрет за државу и народ "Александар Вучић - Србија сутра", пошаље снажна порука подршке председнику Србије у његовој борби за виталне националне интересе.

"Та победа није суштина, она није најважнија. Та победа у сваком граду и свакој општини где ће бити одржани избори за две недеље је само почетак. Она је уводни део онога што нас чека наредних година. Она је предуслов да покажемо да смо одговорни, способни, марљиви и вредни. Да смо добри људи, добре комшије. Да разумемо потребе грађана. Да разумемо шта су њихова очекивања. Једино мерило успеха, једини систем вредности које признајемо мора бити шта смо у наредном периоду урадили", рекао је Вучевић.

Дачић: Глас за листу "Александар Вучић" значи победу читаве Србије

Претходно се присутнима обратио председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић који је рекао да само јака Србија може да се одупре свим притисцима и непријатељима, позивајући грађане да на локалним изборима 2. јуна дају глас листи "Александар Вучић".

Дачић је на централној предизборној конвенцији листе "Александар Вучић Нови Сад сутра" рекао је да глас за коалицију која је окупљена на тој листи неће бити лична или партијска победа, већ победа читаве Србије.

"Партија има много, а Србија је само једна и зато смо заједно, јер смо заједно - за Србију", поручио је Дачић. Дачић је додао да су Србија и њен народ мета и да је обавеза свих да се супротставе притисцима и да бране виталне националне интересе као што су Косово и Метохија, Република Српска, и право Срба у читавом региону, а да је глас за листу "Александар Вучић" наставак те борбе.

"Ми никада нисмо тражили туђе, али не дамо своје. Не дамо своју Србију", нагласио је Дачић.

Он је истакао да су предлагачи резолуције о Сребреници починитељи највећих геноцида у историји човечанства.

"Па зар ће Немачка нама да дели лекције о геноциду? Коликоѕ је милиона људи убила њихова рука у Другом и Првом светском рату? Ћеле кула сведочи о турском геноциду над нашим народом и сада ми треба да се правдамо да ли су Срби геноцидан народ", рекао је Дачић.

Додао је да због тога дају подршку председнику Србије Александру Вучићу да читавом свету каже да Србија не прихвата такве квалификације, позивајући све грађане да на изборима 2. јуна дају глас листи "Александар Вучић - Србија сутра".

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије