Српска делегација о томе како је протекао „најнеевровизијски" Евросонг

Емисија „Један добар дан" била је посвећена такмичењу за Песму Евровизије, и дешавањима која прате тако велике догађаје. Песму Евровизије је на Радио-телевизији Србије пратило скоро два милиона гледалаца.

У Једном добром дану причало се о атмосфери у Малмеу, о дешавњима на такмичењу ПЗЕ 2024, о интригама, учесницима, музици... Гости у емисији – Теја Дора, представница Србије на Песми Евровизије 2024. године, Душка Вучинић, шефица службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а, и Урош Марковић, шеф делегације Србије на Песми Евровизије у Малмеу изнели су своја запажања и утиске.

„Ово је била једна од најнеевровизијскијих Евровизија у периоду у коме сам ја учествовала. Пропратни догађаји бацили су сенку на тај весео, специфичан, музички догађај. Упитно је да ли уопште слоганом Уједињени у музици треба да се настави. Иза кулиса је изгледало донекле другачије, што су нам колеге из Шведске телевизије презентовале.

Жао ми је што Теја није доживела ту Евровизију која је била претходних година, црвени и тиркизни тепих. Нисмо имали прес конференције, а то се никада није десило. Грин-рум је био измештен ван Арене. Није било интеракције између публике и водитеља“, рекла је Душка Вучинић.

Како је истакао Урош Марковић, конкуренција је била изузетно јака, било је 37 земаља на Евровизији. Све је било продукционо подигнуто на један професионалан ниво, а Шведска национална телевизија је велики професионалац. Пробе су функционисале одлично, излазили су у сусрет свим нашим захтевима. Пуно певања и играња у исто време на сцени.

„Први пут када сам доживела ту еуфорију и када сам скапирала где се налазим било је када је била проба са публиком,  пред полуфинале. Пре тога некако није био исти осећај. Осетила сам се почаствовано што сам тамо.

И за финале и полуфинале имала сам позитивну трему и позитивну енергију коју сам унела у то што радим. Дружења није било толико, иако ја немам евровизијског искуства. Доста је било хаотично јер се људи припремају за наступ. Дружила сам се са браћом близанцима из Шведске, са Беби Лазањом, односно Марком… остварила сам пар пословних комуникација“, рекла је Теја Дора. 

недеља, 02. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије