Читај ми!

Ко је Немо, млади Швајцарац који је тријумфовао на Песми Евровизије

Швајцарска је по трећи пут победила на „Песми Евровизије“, а најзаслужнији за то је Немо, талентовани репер, музичар и певач изузетне енергије и талента. Ко је млади Швајцарац који залудео Европу?

Тек у последњим тренуцима после сабирања гласова жирија и публике, синоћ је на „Песми Евровизије“ победио представник Швајцарске са 591. поеном, испред хрватског представника и фаворита публике са 547 поена.

Млади Немо Метлер апсолутно је доминирао када су у питању гласови жирија, који му је укупно доделио 365 бодова. То се испоставило као недостижна предност упркос томе што је хрватски представник Бејби Лазања освојио више гласова публике.

Рођен 1999. године, Немо је швајцарски репер, певач и мултиинструменталиста, који свира виолину, клавир и бубњеве.

Немов први скромни пробој на музичке листе десио се 2015. године када је објавио песму Clownfish. Две године касније, његов сингл Du пробио се на чеврто место топ-листи у Швајцарској. У другој сезони ТВ шоуа Маскирани певач, завршио је на петом месту.

Са, испоставиће се победничком, песмом The Code, Немо је 29. фебруара постао швајцарски представник на „Песми Евровизије“.

Немо се изјашњава небинарна особа, а песма The Code намењена је свим људима који се, као и он, осећају другачије и носи поруку о проналажењу себе и свог идентитета.

„Ово је за све људе који се осећају другачије и који ће, као и ја, разбити код и бити слободни да буду своји, стварају уметност и боре се за мир, толеранцију и једнакост“, каже млади Швајцарац.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије