Читај ми!

Када би мој пас знао да говори

У суботњем породичном магазину Радио Београда 1 представљамо удружење `Трчање са псом`, прво те врсте код нас. Оснивач је Анђелка Попадић, наша данашња гошћа, која са својим Моком, прелепим псићем расе лагото ромањоло, свакодневно проводи дивне сате дружећи се у природи. Спознаја истинске радости је главна лекција коју је и сама научила од њега, наишла је на велики број истомишљеника и сада преноси и другима љубав према здравим навикама, животу са љубимцем, трчању и генерално физичкој активности. Део своје огромне љубави пренеће и нашим слушаоцима, уз препоруку да се баве својим псима, али и собом, да брину о менталном и физичком здрављу, да буду активни, трче са својим љубимцима, јер је то добро под‌једнако и за људе и за псе

Дугогодишњи фудбалер, потом савезни арбитар, па контролор суђења, потом и делегат, сада у улози стручног консултанта, Раде Ђуровић, помоћи ће нам овог поподнева да лакше пратимо дешавања у нашем и европском фудбалу, односно објаснити шта се то десило пре неко вече у полуфиналу Лиге шампиона када је у питању арбитража, али и шта нас очекује у последњим колима Супер и Прве лиге Србије. После Вождовца, саопштењем се огласио и фудбалски клуб Нови Сад, свакако да то нису учинили зато што нису имали шта друго да раде, јер су докони, већч су их неке муке стиске. Какве? Шта можемо да очекујемо у наредна три кола када долази до расплета ко ће у Европу, ко у Супер лигу, ко у бараже за опстанак и улазак у виши ранг ? Зашто нас врло често европска кућа фудбала упозорава на потенцијално намештене резултате утакмица и да ли то неко прати код нас, реагује ли и како на те дојаве? Е, о томе ће нам говорити Раде Ђуровић, који увек прича с аргументима, тако ће - верујемо- бити и овог поподнева.

 У оквиру данашње емисије чућемо и стонотенисерку Изабелу Лупулеску, тренера фудбалера Радничког из Крагујевца Феђу Дудића, суперталентовану одбојкашицу Александру Узелац, нападача женског фудбалског клуба Црвена звезда и репрезентативку у овом спорту Нину Матејић. Чућемо, такође,на какав је од‌јек наишао апел чланова фудбалске репрезентације глувих и наглувих Србије, који су изборили пласман на Европско првенство, али још увек немају неопходна средства да на њега отпутују. А не кошта много. Боре се за своју земљу, коју воле и у којој живе, уместо да се баве финтама, прављењем тактике за ривале на ЕШ, они лупају главу како да оду на значајно такмичење !  Захваљући граду Крагујевцу, управо су сада тамо, на седмодневним бесплатним припремама, али још не знају ништа о коначној судбини у вези са учешћем на такмичењу најбољих селекција глувих на Старом континенту.
Пре седам дана код нас је био гост Стефан Жупарић, који је после тога на Европском првенству у Новом Саду освојио бронзану медаљу. Желео је и могао више, али му се на том путу испречила инфекција лакта, па се борио буквално једном руком. Чућемо га и данас, дочараће нам атмосферу с овог такмичења, баш као и нашу колегиницу Снежану Пантовић, која прати првенство Старог континента у теквондоу, под сводом Хале 1 Београдског сајма. Пратимо и читав низ других манифестација, од којих издвајамо традиционални `Mrrrnjau фест`, који се данас и сутра одржава у Дому омладине Београда.
Ту су и бројни прилози, звучни записи и најаве културних дешавања на целој територији Србије, као и уобичајени предлог јеловника за недељни ручак витеза кулинарства Милијана Стојанића. У реализацији емисије учествују Саша Хајдин, Катарина Епштајн и Бојана Туфегџић.
 
Уредник и водитељ је Жељко Стефановић
 
 
 
 

 

 

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије