Читај ми!

Мет гала 2024: Успавана лепотица у „Башти времена"

Догађај Мет гала одржава се сваке године првог понедељка у мају месецу. Један је од највећих добротворних догађаја коме присуствују звезде и славне личности које носе екстравагантне моделе славних дизајнера и стилиста. Приход са Мет гале намењен је Институту за костиме Метрополитен музеја уметности на Менхетну. Ове године тема Мет гале је “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” – Успавана лепотица, поновно буђење.

Гламурозни годишњи бал високе моде одржава се у музеју у Њујорку, а домаћин је Ана Винтур, главна уредница часописа Вог. Копредседавајући за ову годину су Џенифер Лопез, Бед Буни, Крис Хемсфорд,Зендаја.

Догађај је настао 1946. године, а Ана Винтур је 1995. године преузела функцију председавајуће овог гала догађаја.

Листу гостију одобрава Ана Винтур, али присуство није само по позиву, постоје и карте које коштају читаво богатство. Појединачне карте коштале су 75.000 долара, а резервација стола 350 хиљада долара.

Столове обично закупе дизајнерске куће, брендови или компаније, који затим бирају кога желе да позову за сто, што такође захтева одобрење Ане Винтур.

Догађају присуствује између 600 и 700 људи, од звезда А-листе преко дизајнера до запослених у Вогу, као и запослени у Институту за костиме у Њујорку.

Дрес код за овогодишњу Мет галу је назван „Башта времена“, The Garden of Time која је инспирисана кратком причом из 1962. године која има исти наслов, аутора Балардова.

Џенифер Лопез стигла је међу првима на свечаност одевена у сребрну хаљину која је изгледала као из бајке, у пределу груди имала део имитације крила.

Крис Хемсфорд стигао је у оделу боје слоноваче, са кошуљом и прслуком изазовног кроја. Дама са којом је дошао на догађај понела је златну хаљину са круном у облику венчића, такође у боји злата.

Ана Винтур обукла је цветну хаљину.

 Зендаја је понела плаво-зелену тоалету.

 

 

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара