Викиликс: ММФ хтео да уцењује Грчку

Грчка је затражила објашњење од Међународног монтерног фонда о наводима Викиликса да је ММФ тражио кризни "догађај" да натера задужену Атину у завршне разговоре о реформама.

Грчки премијер Алексис Ципрас најавио је да ће упутити писмо шефици ММФ Кристин Лагард и обавестити европске лидере након што је Викиликс на свом сајту објавио транскрипт телеконференције на којој су се званичници ММФ жалили да Атина предузима одлучне кораке само кад јој запрети банкрот.

Стога је био неопходан "догађај" како би се изазвала претња банкротом и Грци натерају да делују, кажу званичници у документу датираном од 19. марта.

Природа таквог "догађаја" није прецизирана, преноси АФП.

У разговору су, како се наводи, учествовали Пол Томсен, шеф одељења ММФ за Европу и Делије Велкулеску, шефица мисије ММФ у Грчкој.

Грчка влада је оштро реаговала на наводе Викиликса рекавши да ће тражити од ММФ да објасни да ли је трагање за условима за банкрот Грцке, званичан став Фонда.

"Премијер ће хитно послати званично писмо Кристин Лагард тим поводом", додала је канцеларија премијера Ципраса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара