Временска прогноза - 15. март

Пред крај календарске зиме у Србији киша, снег и јак северац. Облаци са севера и запада земље ноћас ће се проширити и на остале пределе. Киша ће падати у Војводини, Шумадији и Поморављу где се очекује више од 20 л/м2 за 12 сати. Снег сутра прво на југозападу земље, а затим и на југоистоку где у планинским пределима до уторка може пасти још 30 цм. Најјачи ветар дуваће на истоку. У вечерњим сатима снег ће бити могућ и у нижим пределима. Јутарња температура од 1 до 6 степени, а највиша од 3 до 10. У Београду хладно с кишом. Температура само 6 степени, што је 12 мање него данас.

Прогноза времена, упозорење и вероватноћа остварења опасне појаве
(Извор: РХМЗ)

15.03.2021. Понедељак: Облачно и хладније с кишом, на планинамa снег. После подне на северозападу Србије, а увече и ноћу у већини крајева престанак падавина, осим на југоистоку земље, где ће киша прећи у снег и у нижим пределима. Ветар умерен и јак, северозападни. Најнижа температура од 1 до 6 степени, а највиша од 3  на југозападу Србије до 10 степени на северу Војводине и у Неготинској Крајини.  У току дана стварање/повећање висине снежног покривача очекује се прво на југозападу земље, а у току ноћи ка уторку и у брдско-планинском подручју југоисточне Србије очекује се од 10 до 30 cm снега за 12 h, док ће се у нижим деловима овог региона понегде формирати мањи снежни покривач. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s. Формирање/повећање висине снежног покривача ≥  15 cm за 12 h изнад 1000 m надморске висине, вероватоћа: 90%.

16.03.2021. Уторак: Умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. У јужним и западним крајевима Србије суснежица и снег се очекују понегде и у нижим пределима. Ветар умерен и јак, у Неготинској Крајини и на планинама повремено и олујни, северозападни. Најнижа температура од 0 до , а највиша од 5 до 9 степени. Упозорење: Удари ветра > 17 m/s, вероватоћа: 90%.

17.03.2021. Среда: Умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом.  Ветар слаб и умерен, у Неготинској Крајини повремено и јак, северозападни. Најнижа температура од -1 до 4, а највиша од 5 до 9 степени.

18.03.2021. Четвртак: Умерено и потпуно облачно, местимично са кишом, у брдско-планинским пределима са снегом. Крајем дана постепени престанак падавина и делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, северозападни. Најнижа температура од -2 до 1, а највиша од 5 до 9 степени.

 

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво