Топао ваздух из Африке подиже температуру до 36 степени, на снази наранџасти метео-аларм

Балканско полуострво ће током викенда бити најтоплији део Европе. Са севера Африке пристиже топао, али сув ваздух, па неће бити спарно. Јутарња температура од 13 степени до 22 степена, највиша дневна до 36 степени. На снази ће, због високих температура, бити наранџасти метео-аларм. Осетно свежије од уторка.

Данас сунчано и веома топло. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, на југу Баната повремено јак. Јутарња температура од 13 до 22, највиша дневна од 33 до 36 степени.

Слично време и сутра – сунчано и веома топло. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, на југу Баната повремено јак. Јутарња температура од 15 до 23, највиша дневна од 34 до 36 степени.

Из РХМЗ-а наводе да ће током викенда због екстремно високих температура на снази бити наранџасти метео-аларм, што значи да су временске прилике опасне.

У понедељак пријатније, од уторка осетно свежије 

На северу и западу се у понедељак очекује нешто пријатније време, док ће у остатку земље бити сунчано и веома топло. Јутарња температура од 16 до 23, највиша дневна од 33 до 36, на северу и западу земље од 27 до 32 степена.

Током поподнева и вечери, на северу и западу Србије очекује се наоблачење са кишом и пљусковима са грмљавином.

У уторак променљиво и осетно свежије, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Ветар слаб до умерен северозападни. Јутарња температура од 14 до 19, највиша дневна од 21 до 28 степени.

Од среде се прогнозира променљиво време, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво