Очекује нас најтоплији део лета, температуре изнад 35 степени

У Србији ће данас и наредних дана бити врло топло, са највишом дневном температуром од 34 до 38 степени. Само ће у четвртак и петак на северу и западу земље уз више облачности бити мало пријатније.

Ветар слаб до умерен јужни и југозападни. Данас ће се јутарња температура у Србији кретати од 13 до 22 степена, док ће највиша дневна бити од 33 до 36 степени, саопштио је РХМЗ.

И у Београду сунчано и веома топло, а највиша дневна температура око 35 степени.

Краткотрајни пљускови са грмљавином очекују се у четвртак крајем дана, током ноћи и у петак ујутру понегде на северу и западу Србије, а у петак после подне могући су само у брдско-планинским пределима.

Метеоролог Недељко Тодоровић је рекао за РТС да је пред нама најтоплији део лета. Додаје да би у последњим данима пред освежење које долази 14. или 15. августа температура у неким местима могла да достигне и 38 степени, пре свега на југу Србије.

Тодоровић наводи и да је слаб дашак ветра и да због тога неће бити ублажена спарина.  

Када је о изгледима времена до краја августа реч, Тодоровић је рекао да се очекује да ће у периоду од 14. до 20. августа температуре бити између 28 и 32 степена уз ређу појаву пљускова. 

Након 20. августа опет се очекује благи пораст температуре.  

Због високих температура у Београду ће бити постављене цистерне са водом на најпрометнијим местима – на Зеленом венцу, код Палате "Албанија", на Тргу Николе Пашића и на Тргу Славија.

Цистерне ће бити постављене од 11 до 18 сати, саопштено је из ЈКП "Београдски водовод и канализација" и додају да ће са овом акцијом наставити током читавог лета, у данима са тропским температурама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво